Repertoire

Alles stroomt
De naam van ons koor is ontleend aan een uitspraak van de Griekse filosoof Herakleitos en betekent 'alles stroomt.' Een verwijzing naar de voortdurende beweging, die zo kenmerkend is voor ons muzikale keuzes.

Van oude muziek naar eigentijds klassiek
Ons koor zong en zingt een gevarieerd repertoire, dat onbekommerd heen en weer springt van oude via klassieke en romantische naar eigentijdse muziek. Dat laatste vormde bijvoorbeeld de hoofdmoot in ons optreden van november 2017, toen wij van avant-garde componist Philip Glass "Three Songs for Choir" uitvoerden. En ook het Requiem van John Rutter, dat we eerder zongen samen met Symfonieorkest Scaramouche en het werk van Benjamin Britten, Ola Gjeilo en Lorenz Maierhofer kunnen we rangschikken in de categorie "hedendaags". Evenzogoed put ons koor graag uit het ruime aanbod van oude muziek. Zo zongen we a capella liederen van Josquin Desprez, Jacob Arcadelt en vanzelfsprekend van Johann Sebastian Bach.

Klassiek en romantisch, folksongs en wereldmuziek
En, ook van alles wat tussen die twee uitersten van "oud" en  hedendaags" in ligt, nemen wij mooie koorwerken mee. Van de Klassieke componisten voerden we onder meer werk uit van Wolfgang Amadeus Mozart en van hun Romantische tegenvoeters werk van Johannes Brahms, Antonín Dvořák, Gabriel Fauré, Carl Loewe, Felix Mendelssohn, Sergei Rachmaninoff, Franz Schubert en Robert Schumann. Ook zongen we wat moeilijker in hokjes te plaatsen werk als dat van Maurice Duruflé. Daarnaast schuwen we ook wereldmuziek en folksongs niet. Zo brachten we naast de "Misa Criolla" een reeks Spaanse liederen en wijdden we een heel optreden zowel aan muziek uit de Balkan als aan Ierse traditionals.